Preču katalogs
Augu eļļas, etiķi - Augu eļļas

Mandeļu eļļa auksti spiesta 100 ml

Pievienot grozam
7.40 EUR
Saldo mandeļu eļļa (Mandeļu eļļa)

Cilvēki mandeļkoku ir kultivējuši jau kopš aizvēsturiskiem laikiem, un arī mūsdienās mandeles ir vieni no vispopulārākajiem riekstiem visā pasaulē. ASV (Kalifornijas štats) ir lielākais mandeļu riekstu ražotājs pasaulē, kam seko Spānija un Itālija. Mandeļkoki vēl tiek kultivēti arī Afganistānā, Indijā, Irānā un arī Austrālijā. Tiek izšķirtas divas mandeļkoku šķirnes - saldās un rūgtās mandeles. Saldo mandeļu, Prunus amygdalus dulcis, rieksti nesatur amigdalīnu, bet rūgtās mandeles, satur amigdalīnu (substanci, kas saskarē ar ūdeni veido indīgu vielu) un tāpēc tās nav lietojamas uzturā. Pārtikas ražošanā tiek izmantotas tikai saldās mandeles. Indijā tiek uzskatīts, ka mandeles ir labvēlīgas smadzenēm, bet Ķīnā tās ir sievietes skaistuma simbols. Mandeles ir pieminētas arī Bībelē, kā „viens no visvērtīgākajiem augļiem”. Mandeļu eļļa vairāk pazīstama kā izcila kosmētikas eļļa, kuru izmanto dažādu kosmētisko līdzekļu ražošanā, bet gardēžu vidū auksti spiestā mandeļu eļļa ir pazīstama kā lielisks papildinājums dažādiem konditorejas izstrādājumiem, desertiem un saldumiem. Mandeļu eļļa ir arī bagāta ar bioloģiski aktīvām vielām, tāpēc tā ir sevišķi labvēlīga veselībai.
Uzmanību! Ja Jums ir alerģija uz mandelēm, arī mandeļu eļļa var izraisīt alerģisku reakciju!

Saldo mandeļu eļļa garšai


Mandeļu eļļa ir ļoti smalka un dārga eļļa, un tā pasaulē ir iecienīta kā sevišķi ekskluzīvs kulinārijas produkts. Šo eļļu bieži izmanto saldumu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanā, jo tai ir maiga riekstu garša un aromāts, un tā ir gandrīz bezkrāsaina. Mandeļu eļļu var izmantot arī kā lielisku piedevu pie maigas zivs, putna gaļas, sieriem, zaļajiem lapu salātiem un augļu salātiem. Šī eļļa būs lieliska taukviela un garšas bagātinātājs dažādu kūku, cepumu un saldumu pagatavošanā.

100 g saldo mandeļu eļļas uzturvērtība
Ogļhidrāti 0 g
Olbaltumvielas 0 g
Tauki, tai skaitā:100 g
       Piesātinātās taukskābes, tai skaitā: 8 g
       Palmitīnskābe 6 g
       Stearīnskābe 2 g
Nepiesātinātās taukskābes, tai skaitā: 92 g
       Oleīnskābe  (Omega 9) 68 g
       Linolskābe (Omega 6) 24 g
       Alfa-linolēnskābe (Omega 3) 0.4 g
Satur sekojošus sterolus (saskaņā ar Eiropas Farmakopeju): 100%
       Brasikasterols (Brassicasterol) 0.1%
       Kampesterols (Campesterol) 2.7%
       Stigmasterols (Stigmasterol) 0.4%
       β-sitosterols (β-sitosterol) 79.7%
       Delta 5 avenasterols (Delta 5 Avenasterol) 13.4%
       Delta 7 Stigmastenols (Delta 7 Stigmastenol) 1.2%
       Delta 7 Avenasterols (Delta 7 Avenasterols) 1.4%
Enerģētiskā vērtība: 900 ckal/3700 kJ

Saldo mandeļu eļļa veselībai

Mandeļu eļļas sastāvu līdz pat 68% veido oleīnskābe (Omega 9) un vidēji 24% linolskābe (Omega 6). Mandeļu eļļas sastāvā esošās taukskābes var palīdzēt rūpēties par sirds un asinsvadu veselību, kā arī par veselīgu imunitāti. Turklāt polinepiesātinātās taukskābes - linolskābe ir vitāli nepieciešamas organisma vielmaiņai, un tās ietilpst organisma šūnu uzbūvē. Mandeļu eļļa ir bagāta ar E vitamīnu, kas ir spēcīgs antioksidants, kā arī satur citas bioloģiski aktīvas vielas – vitamīnus, minerālvielas un sevišķi daudz fitosterolus (kampesterolu, stigmasterolu, β-sitosterolu u.c.), kam ir labvēlīga ietekme uz veselīgu holesterīna līmeni asinīs.

Saldo mandeļu eļļa skaistumam


Mandeļu eļļas sastāvā esošās polinepiesātinātās taukskābes un mikroelementi palīdz rūpēties par ādas, matu un nagu skaistumu un veselību, lietojot šo eļļu gan iekšķīgi, gan ārīgi. Skaistumkopšanas industrijā šo eļļu visvairāk izmanto dažādu kosmētisko produktu– krēmu, ziepju, losjonu, masku, šampūnu - izgatavošanā. Pateicoties savam neitrālajam aromātam, krāsai un struktūrai, tā ir lieliska pamateļļa dažādu ēterisko eļļu pievienošanai. Mandeļu eļļu bieži vien lieto cilvēki, kam ir alerģiska āda, jo tā palīdz saglabāt jūtīgas ādas mitruma līmeni un uzlabo ādas stāvokli, nekairinot to. Mandeļu eļļa ir ļoti piemērota arī ādas ap acīm kopšanai. Āda ap acīm ir ļoti maiga un jūtīga, un smalkā mandeļu eļļas struktūra palīdz barot, mitrināt un aizsargāt šo delikāto sejas zonu. Tā kā mandeļu eļļa bagātīgi satur E vitamīnu, tiek uzskatīts, ka šai eļļai piemīt arī atjauninošas īpašības, tā palīdz saglabāt sejas ādu gludu, novēršot smalko grumbiņu rašanos. Turklāt šī eļļa var palīdzēt izlīdzināt sejas ādas krāsu, balinot pigmentācijas laukumus un rētas. Mandeļu eļļa ir lieliska masāžas eļļa, un pēc ajūrvēdas sistēmas tā tiek pieskaitīta pie afrodiziakiem.
Pārdevēja garantija: